vyrobny procesMy modernú technológiu nechápeme ako nutnosť, ale ako nástroj na dosiahnutie určitého cieľa, čím je víno najvyššej kvality. Podnik je vybavený najmodrenejšou technológiou, ktorá v kombinácii s tradičným spôsobom výroby vína prináša kvalitný produkt s nádychom moderny. Zber určujeme pre každú odrodu individuálne, podľa priebehu počasia, vyzretosti, cukornatosti, podľa obsahu titrovatelných kyselín, hodnoty pH muštu atď. Po ručnom zbere sa hrozno dostáva na spracovanie, kde sa modreným mlynkoodstopkovačom hrozno pri bielych muštových odrodách pomelie alebo sa len odbobuluje, a buď sa urýchlene vylisuje alebo v pripade niektorých odrôd sa volí macerácia pri nizkych teplotách po ktorom nasleduje lisovanie. Týmto spôsobom sa dosiahne zachovanie aromatických a buketných látok. Mušt je následne odkalený a zaočkovaný ušľachtilými kvasinkami, nasleduje alkoholová fermentácia ktorá prebieha pri nízkych teplotách tak aby sa zachovali všetky aromatické látky obsiahnuté v hrozne a mušte. V niektorých prípadoch nasleduje malolaktická fermentácia a vybrané druhy vín zrejú pár mesiacov na kvalitných kvasničných kaloch. 

Pri modrých muštových odrodách sa hrozno pomelie, a rmut je šetrne prečerpaný do vinifikátorov kde prebieha fermentačný proces pri riadenej teplote, ktorá je určovaná osobitne pre danú odrodu, ročník a vyzretosť suroviny. Nasleduje šetrné oddelenie samotoku a lisovanie, v prípade potreby malolaktická fermentácia. Niektoré druhy zrejú v nerezových tankoch, tak aby sa zachovala ich sviežosť a ovocnosť a vybrané druhy zrejú v nových alebo použitých barriqueových  sudoch. 

Výsledkom je potom víno ktoré sa obháji samo, a nepotrebuje zbytočné reči.