0

Gabriel Švábenský

 

24. 07. 2018

Nikdy som sa s Gabrielom osobne nestretol, a bohužial, to už ani nepôjde. I napriek tomu že sme sa cez sociálne siete poznali a určitú dobu spolu komunikovali na dennej báze, nikdy by som nebol povedal, že mi dokáže natoľko zmeniť život. Aby som ale nepredbiehal, podme krok po kroku.

Nikdy som sa s Gabrielom osobne nestretol, a bohužial, to už ani nepôjde. I napriek tomu že sme sa cez sociálne siete poznali a určitú dobu spolu komunikovali na dennej báze, nikdy by som nebol povedal, že mi dokáže natoľko zmeniť život.

Aby som ale nepredbiehal, poďme krok po kroku.

Náš nový web, na ktorý sme neskutočne hrdí, bol v čase spustenia plánovaný ako dvojjazyčný. Nanešťatie (teraz ale tvrdím že našťastie) sme ho pred samotným spustením nestihli dať preložiť do angličtiny. Spolupracovali na ňom užasní ludia, ktorí sú na základe tejto, alebo predošlej spolupráce už naši skvelí kamaráti. Jedným z nich bol tvorca všetkých úžasných fotografii Waldemar Švábenský. Po určitej dobe a hlavne pred návšťevou a prezentáciou našich vín v Londýne sme si povedali že to fakt bude nutné, a web musí do angličtiny. V tej dobe som mal v jednom vlákne v komunikácii aj Waldemara aj Peter Hajdin. Neviem čo sme riešili, ale napadlo ma že oni určite niekoho s perfektnou angličtinou budú poznať. A tak aj bolo. Waldemar navrhol jeho staršieho syna Valdemar a že mu pomôže aj jeho mladší Gabriel. Chalani preložili vzrovo jednu sekciu a po našom súhlase sa pustili do zvyšku. Práca im šla od ruky a behom chvíle to bolo na kompletku preložené. Následne sme potrebovali preložiť aj zopár drobností ktoré sme si pred tým nevšimli. Nato mi prišla správa od Valdemara, ktorý mi oznámil že jeho mladší brat vo veku 19 rokov už nie je medzi nami. Pre mňa to bolo natolko nepochopitelné, že ma to zasiahlo tvrdou nespavosťou a konštatnými úvahami o tom že prečo??? Nakoniec som dostal odpoved, ked Waldemar aj so svojím synom spustili spomienkový web pre Gabriela. To aký bol Gabriel úžasne talentovaný sa dočítate v priloženom linku.

http://gabrielsvabensky.sk

Tu som sa všetko dozvedel, ale i napriek tomu to pre mňa zostáva niečo na čo sa mi tažko hladajú slová.

Každým jedným dňom sa snažíme rásť, osobnostne, vzdelaním, pokorou. Ja osobne sa snažím posúvať hranice svojho vinárskeho umu aby som dokázal poskytnúť našim kmarátom, ,rodine a zákazníkom nielen úžasné víno, ale aj kúsok samého seba. A je to aj vďaka týmto ľudom. Pretože ma naučili aký je život neskutočne pekný, rozmanitý ale aj krehký. Preto si neskutočne vážme každú chvílu ktorú trávime spoločne v kruhu najbližších. Pretože skutočné šťastie je najkrajšie vtedy, ked ho máte s kým zdielať.

Áno, aj takéto príbehy prináša vinársky život.

Vychutnávam si pohár môjho oblúbeného vlašáku a pripíjam na Gabrielovu spomienku a na všetky skvelé chvíle ktoré prežijem s luďmi, ktorých som mal možnosť vďaka Gabrielovi spoznať.

Na zdravie

Lukáš Berta

 
pozri blog
Zlatý Paríž

23. 2. 2022

Zlatý Paríž

2023

30. 12. 2023

Je ročník 2023 katastrofa?

Túto otázku si kladie veľa našich známych a klientov. V Júni by sme povedali že toto tvrdenie je pravdivé. Ako to však dopadlo, tak to sa dočítate v tomto blogu.


Zistite viac

2022

23. 2. 2022

Zlatý Paríž

Získať zlato v Paríži je skutočne náročné. Toto sa pošťastí a podarí len vinárom a vínam ktoré sú nielen bezchybné vo svojom prejave ale zároven musia degustátora nadchnúť svojou jedinečnosťou.


Zistite viac

Nové vína, sezónne ponuky, exkluzívne eventy...

Pridajte sa