0

Zlatý Paríž

 

23. 02. 2022

Získať zlato v Paríži je skutočne náročné. Toto sa pošťastí a podarí len vinárom a vínam ktoré sú nielen bezchybné vo svojom prejave ale zároven musia degustátora nadchnúť svojou jedinečnosťou.

Písal sa rok 2016 a ja som sedel na zadnom sedadle nášho auta pred firmou kde nám v tej dobe tlačili etikety a na čerstvo naflašované vína som lepil Muškát morvský Single Vineyard 2015 a Sauvignon 2015. Na poslednú chvílu sme sa rozhodli že do Paríža pošleme tieto dve čerstvé novinky. Rýchlo sa spracovala grafika už na naše úplne nové etikety ktoré poznáte a ktoré máme s velkým úspechom na našich vínach doteraz. Potom som rýchlo a v termíne zobral vína na zberné miesto v Bratislave a riešil som si iné veci. 

Asi o mesiac neskôr ked sme skoro ráno vstávali do práce a išli sme zvyšné maldé vína stáčať som si prečítal správu od nášho dobrého kolegu a kamaráta Laca Ďorďa že nám gratuluje. Síce som nevedel k čomu ale slušne som poďakoval. Až potom mi vysvetlil že máme zlatú medilu za náš Sauvignon. Boli sme nadšení a vo vytržení. O dve hodiny neskôr ked už nebolo tak nekresťansky skoro mi volala Editka Ďurčová že nám gratuluje k zisku dvoch zlatých medailí. Čiže zlato získal aj náš Muškát? Znela moja váhavá otázka. Áno. Takže máme 100% úspešnosť? Áno. 

Ďalej som už nevládal hovoriť tak som znova slušne poďakoval a išli sme rovno oslavovať. Ešte ako mladý študent na modranskej Vinárke som obdivoval úspechy vinárov ako Roman Janoušek, Karpatská Perla, Víno Mrva a Stanko. Všade na stenách viseli diplomy a na nich úspechy z Paríža. 

Od toho momentu už uplynulo zopár rokov a my sme tu s naším Muškátom moravským získali zlato opäť. 


Medzičasom to boli aj súťaže v Prahe, New Yorku, Chile, Madride, San Franciscu, v Belej a z väčšiny z nich si odniesli rôzne ročníky Muškátu zlaté alebo velké zlaté medaily. Tu sa len potvrdzuje že keď sme v roku 2007 prvý krát spracovali v malej strekovskej pivničke prvých 70 litrov Muškátu morvského tak sme urobili historický krok a od tej doby sme sa posunuli už na úroven cca 4000-5000 fliaš. A je ho stále málo. Takže by som určite odporúčal si zopár fliaš kúpit aj do archívu. Máme to vyskúšané a aj 3-4 ročné chutia skutočne znamenito.

Nazdravie priatelia !

Lukáš Berta

 
pozri blog
Zlatý Paríž

23. 2. 2022

Zlatý Paríž

2023

30. 12. 2023

Je ročník 2023 katastrofa?

Túto otázku si kladie veľa našich známych a klientov. V Júni by sme povedali že toto tvrdenie je pravdivé. Ako to však dopadlo, tak to sa dočítate v tomto blogu.


Zistite viac

2022

23. 2. 2022

Zlatý Paríž

Získať zlato v Paríži je skutočne náročné. Toto sa pošťastí a podarí len vinárom a vínam ktoré sú nielen bezchybné vo svojom prejave ale zároven musia degustátora nadchnúť svojou jedinečnosťou.


Zistite viac

Nové vína, sezónne ponuky, exkluzívne eventy...

Pridajte sa